Un campus urbà: Les tres facultats de Blanquerna-URL i l'edifici de "La Tamarita" Loading...

Home / Blanquerna / Un campus urbà: Les tres facultats de Blanquerna-URL i l'edifici de "La Tamarita"

Blanquerna-URL està formada per tres facultats: la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport; la Facultat de Ciències de la Salut i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, que sumen un total de 26.320 m²(*). Totes tres estan emplaçades en zones emblemàtiques de Barcelona, amb la voluntat d'integrar-se i mimetitzar-se amb l'entorn. Imparteixen un total de 13 graus, 20 màsters universitaris, 22 títols propis i 3 doctorats. 

Blanquerna disposa d'un total de 2.530m² en biblioteques, 762,2m² en aules d'informàtica i noves tecnologies, 265m² en sales d'edició, postproducció i platós i 272,81m² en laboratoris de cuina, biomecànica, ciències i salut. 


Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport
CollageFPCEE_def.jpg
La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL va ser la primera, creada el 1948, amb més de 68 anys d’història. Imparteix estudis en els àmbits de la Psicologia, l’Educació, l’Esport i la Logopèdia, a través de 5 graus, 12 màsters universitaris, 6 títols propis, 2 doctorats i 67 estudis de formació continuada. Compta amb més de 20.000 estudiants titulats des del 1948.

Graus que s’imparteixen a la Facultat:
c. del Císter, 34
08022 Barcelona
Tel. 93 253 30 00

L'edifici: als peus de Collserola

A les portes del Parc de Collserola, en un barri reconvertit en espai per a la formació superior i el coneixement, com tan bé exemplifica el Museu de la Ciència, es troba l'edifici de la facultat, construït el 1990, època en què a Catalunya es vivia una renovació de l’arquitectura educativa. L'edifici disposa d'un total de 10.060 m² més les instal·lacions esportives del Complex Esportiu Municipal L'Hospitalet Nord a través d'un conveni amb l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.


Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals
CollageFCRI_defdef.jpg
La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL és la més jove de les tres Facultats que conformen Blanquerna-URL. Completament integrada en el districte de Ciutat Vella, la Facultat ha format des del 1994 més de 5.000 professionals i disposa de tot tipus d’instal·lacions d’última generació (platós de televisió, locutoris de ràdio, sales d’edició digital, etc.) i d’aules que amb una tecnologia capdavantera en l’àmbit de la comunicació. Actualment imparteix 4 graus, 6 màsters universitaris, 10 títols propis,1 doctorat i diversos cursos de formació continuada.

Graus que s'imparteixen a la Facultat:
Plaça Joan Coromines
08001 Barcelona
Tel. 93 253 31 08 
L'edifici: al cor del Raval

La Facultat es troba envoltada d'alguns dels espais culturals importants de la ciutat, com ara el CCCB, el MACBA i el FAD i, també, d’edificis històrics de gran valor com ara la Casa de la Misericòrdia i el Convent dels Àngels. Visualment molt trencadora dins el barri on es troba, és una gran caixa d’alumini sobre un pedestal de vidre que tanca i defineix la plaça de Joan Coromines. La Biblioteca-Mediateca és una gran caixa de vidre que permet gaudir de la llum natural i que inclou un auditori per a 250 persones, un plató de TV i tot l’equipament necessari per a la recerca i la innovació en l'àmbit de la comunicació. Els dos edificis sumen un total de 9.586 m².


Facultat de Ciències de la Salut
CollageFCS_def.jpg

La Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, ubicada al centre de Barcelona entre l'Hospital de Sant Pau i la Sagrada Família, es va crear l'any 1992. Innovadora en formació dins l’àmbit de les ciències de la salut, es destaca per actualitzar els plans d'estudi a les noves necessitats del sector. La Facultat compta amb més de 10.000 professionals en actiu i està plenament inserida en el sector sanitari i empresarial. Imparteix estudis en els àmbits de la Infermeria, la Fisioteràpia, la Nutrició i la Farmàcia, a través de 4 graus, 1 màster universitari i 12 títols propis i estudis de formació continuada.


Graus que s’imparteixen a la Facultat:

  c. de Padilla, 326-332
  08025 Barcelona
  Tel. 93 253 32 56
  L'edifici: al bell mig de l'Eixample Modernista

  Situada a l’Eixample nord, on es va construir a principis del segle XX el complex hospitalari modernista més gran de Barcelona, el campus de salut està construït en una de les antigues ales de l’Hospital de la Quinta de Salut de l’Aliança. L'edifici disposa d'un total de 5.087 
  m² , més 274 m2 disponibles a l'edifici de Martí Codolar (Salesians) en virtut d'un conveni signat aquest curs.

  L'edifici de la Tamarita
  CollageTamarita_def.jpg
  Des del 1997, la seu de Blanquerna-URL s'emplaça a la Torre de "La Tamarita" (Passeig de Sant Gervasi, 47). Acull alguns serveis de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL i les àrees transversals de la institució.
  Passeig Sant Gervasi, 47
  08022 Barcelona
  Tel. 93 253 30 38
  L'edifici: emplaçat als Jardins de la Tamarita

  El seu edifici principal és obra de l'arquitecte Melcior Viñals i representa una construcció neoclàssica menor. La Torre de "La Tamarita", de propietat municipal, va ser cedida per 50 anys a la Fundació Blanquerna per a ús universitari. El jardí que envolta l'edifici és obra de Nicolau M. Rubió i Tudurí, arquitecte, jardiner, urbanista i escriptor. L'edifici disposa d'un total de 1.587 m². 

  (*) Aquests metres quadrats resulten de l'actualització realitzada l'any 2016 de tots els edificis de Blanquerna-URL.