Comunicació a Blanquerna-URL Loading...

Home / Blanquerna / Comunicació a Blanquerna-URL

Durant el curs 2016-17, Blanquerna-URL ha fet una aposta per la seva comunicació, expandint els diversos departaments que s'hi dediquen i encetant nous projectes de marketing relacional, relació amb escoles i mitjans de comunicació, web corporativa, assistència a fires i salons d'educació i presència en xarxes socials.
Accions al detall
1. Relació amb escoles
Els serveis que Blanquerna-URL ofereix a les escoles s’han professionalitzat amb la voluntat d’adaptar-se a les noves demandes i necessitats educatives, estrènyer la relació amb les escoles i establir un primer contacte amb els futurs estudiants. Durant el curs 2016-17 es va incrementar el nombre d'accions i d'escoles a les quals Blanquerna-URL ofereix els seus serveis d'orientació universitària. 

S'han visitat un total de 47 escoles catalanes, on s'han impartit xerrades informatives sobre els graus de Blanquerna-URL. També ha tingut lloc una nova edició dels Tallers Blanquerna-Escola, destinats als estudiants de darrer curs de Batxillerat o Cicle Formatiu amb l’objectiu que coneguin la Universitat.
2. Saló de l'Ensenyament i Futura
Blanquerna-URL segueix present al Saló de l’Ensenyament, un dels espais més importants per oferir orientació i informació sobre els graus als estudiants i a les famílies que hi assisteixen. Enguany, s'ha mantingut l'espai contractat en 100m2. Blanquerna també va ser present a Futura, on s'ofereix informació sobre màsters, postgraus i doctorats.

Blanquerna-URL ha atès al Saló de l'Ensenyament un total de 4.076 persones que han fet 4.789 sol·licituds d'informació. Pel que fa al Saló Futura de Màsters i Postgraus, Blanquerna-URL va atendre un total de 498 persones: 318 interessades en els estudis de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport, 100 en els de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals i 80 en els la Facultat de Ciències de la Salut.
3. Presència en fires i salons
Blanquerna-URL ha viscut en els darrers anys un procés d’internacionalització, reforçant la seva presència a fires i salons internacionals a més d'assistir a les fires de Catalunya i Espanya. L’objectiu és consolidar la imatge internacional de la institució i acollir, cada cop més, estudiants d’arreu del món que enforteixin el caràcter multicultural, internacional i de diàleg entre cultures i religions de Blanquerna-URL.

Blanquerna-URL ha assistit a fires especialitzades i salons d’educació de grau a Catalunya (Saló de l'Ensenyament de Barcelona, University Day Barcelona, Espai de l’Estudiant de Valls, Fira de l’Ensenyament de Badalona, Fira Igualada Universitària, Saló de l'Ensenyament del Ripollès, University Day Salou, Jornades d'orientació d'El Prat del Llobregat), Espanya (Ciutadella, Alacant, Bilbao, Oviedo, San Sebastià, Palma de Mallorca, La Corunya, Saragossa, Vitòria, València, i Màlaga) i a nivell internacional (Guayaquil, Quito, Medellín, Bogotà, Caracas, Beijing, Chengdu, Shanghai, Berlin, Oslo, Lillestrom, Moscou i Sant Petersburg, Andorra, Montpellier, Toulouse ). En total, s'han presentat els graus en 31 fires nacionals i 16 internacionals. 
4. Aparició en mitjans de comunicació
Blanquerna-URL ha tingut més de 488 impactes a la premsa digital i en paper gràcies a que els Departaments de Comunicació de la institució mantenen la relació amb els diversos mitjans de comunicació, tant de Catalunya com de la resta d'Espanya. 

D'altra banda, el fet que una gran part dels professors de Blanquerna-URL siguin professionals en actiu o experts en àmbits concrets permet que els mitjans requereixin sovint la seva col·laboració en notícies i reportatges propis, apareguin en debats radiofònics i televisius o publiquin articles d'opinió.

98fd9e9b17e4f64aa8055020367b8c02.jpg
DSCF8598.jpg
Destacado-catalan.jpg
5. Xarxes socials
Des del Departament de Comunicació s’ha elaborat un Pla de Social Media que recull els objectius, stakeholders i els seu perfils i interessos, per tal de poder adaptar i personalitzar el contingut que es publica a les xarxes socials. S’ha enfortit la presència a Facebook de les tres facultats i de la pàgina institucional, s’ha creat un Twitter per a cada centre per segmentar el públics i especialitzar el contingut, s’ha fet un primer pas a Instagram (on el nostre públic objectiu té una presència cada cop més clara), s’ha mantingut l’activitat a Google+ per tal de contribuir al posicionament SEO, s’ha reorganitzat i afegit contingut audiovisual a Youtube, i s’ha actualitzat la informació a LinkedIn on, a més, s’ha creat una pàgina d’universitat i s’hi afegeixen sovint notícies institucionals d’interès per a la comunitat que hi ha present. El contingut s’ha diversificat i ha passat a ser menys corporatiu, amb la voluntat d’oferir als nostres seguidors informacions interessants, adaptades i en consonància amb els seus interessos i aficions. 

Blanquerna ha acumulat aquest curs 6.137 seguidors al seu perfil institucional de Facebook i 9.082 a Twitter. La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport ha acumulat 4.170 agradaments a Facebook i 1.154 seguidors a Twitter. La Facultat de Ciències de la Salut ha sumat 1.596 agradaments a Facebook i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals ha aconseguit 12.527 agradaments a Facebook i 5.389 seguidors a Twitter. 
6. Entorn digital
Amb la posada en marxa el curs 2013-14 d’un nou web més usable i amb una estructura més clara, s’ha intensificat l’activitat d’un equip web per tal d’oferir contingut visual continu que aporti valor, incloent notícies especialitzades segons cada Facultat, adaptant el contingut de les pàgines per fer-lo més clar, directe i adient amb les noves formes de navegar i les noves demandes dels futurs estudiants i les seves famílies, i millorant tant el posicionament SEO (metadescripcions cuidades, redireccionaments adients, contingut de qualitat, adaptació responsive, versió mòbil, analítica web, etc.) com les campanyes de SEM (de les quals se’n fa un seguiment continu). 
7. Campanya de marca
La campanya de marca de Blanquerna-URL s'adapta cada curs a un missatge concret. La difusió es fa a través de diferents canals com: falques radiofòniques, mupis al metro i ferrocarrils, anuncis i monogràfics en premsa escrita, microsite de campanya visual en consonància amb el web corporatiu i fulletons. El curs 2016-17 el lema va ser "El món t'espera". Així ho explica el director general a l'editorial del Butlletí del gener de 2017.

A més a més, Blanquerna-URL ha treballat en el disseny i impressió de 20.000 fulletons en català, castellà, anglès, francès, italià i xinès amb informació pràctica sobre el Grau: valor afegit, vida universitària, característiques pròpies del grau, sortides professionals, plans d’estudi durant els cinc anys, testimonis d’estudiants, mencions, simultaneïtat d’estudis i material fotogràfic. 
8. Sessions informatives
Cadascuna de les facultats de Blanquerna-URL organitza cinc sessions informatives adreçades als futurs estudiants i les seves famílies, previstes entre febrer i juliol de cada curs acadèmic. Durant aquestes sessions, s'informa els assistents sobre la forma de fer i el valor afegit de Blanquerna-URL, s'ofereixen explicacions detallades sobre cada grau i s'organitzen visites guiades per les instal·lacions i els equipaments dels centres.
9. La Revista de Blanquerna
Durant el curs 2016-17, s'han publicat els números 36 i 37 de La Revista de Blanquerna, durant els mesos de gener i juny respectivament. El número 36 es va dedicar a "El valor dels valors: obrir el focus sobre l'ètica individual i professional, més enllà de la classe política" i el número 37 a l'envelliment a través del reportatge "L'art d'envellir: Quan la qualitat és més important que la quantitat". La Revista de Blanquerna va néixer l’any 1999. És la publicació institucional que s’edita dues vegades l’any i té una tirada de 18.000 exemplars. 
10. El Butlletí de Blanquerna
El Butlletí de Blanquerna és una publicació mensual de comunicació interna. Aquest curs s'han publicat nou butlletins, amb informació institucional que inclou l'editorial del director general, reportatges, entrevistes, novetats editorials, tesis doctorals defensades i notícies destacades de cada Facultat.

El Butlletí s'envia al voltant de 1.100 persones, incloent professorat, Personal d'Administració i Serveis (PAS), responsables d'escoles, rectorat, juntes de govern i altres institucions i personalitats relacionades amb Blanquerna-URL.