Informació de Coselva Informació de Coselva Cargando...

Presentació

COSELVA és una cooperativa amb 115 anys d’història on la seva raó de ser és la gestió dels fruits dels seus socis-pagesos. Principalment, aporten fruits secs i olives. Així doncs la nostra activitat principal s’enfoca en l’elaboració i comercialització de fruits secs i oli, d’entre els que destaquem l’avellana i l’ametlla, així com l’oli d’oliva que es distribueixen sota les marques COSELVA i ANTARA, respectivament.

Així mateix, la nostra organització disposa d’altres activitats i serveis de cara als seus socis, distribuïts en les següents seccions: caixa agrària, mercaderies, agrobotiga, tubs i basses, pinsos, veterinària i finca mas del Víctor.
Missió i visió

A COSELVA, la nostra estratègia i els objectius s’han definit des de la nostra raó de ser, els nostres valors i el camí de futur que construirem amb els nostres socis, les nostres persones treballadores, els nostres clients i demés grups d’interès. En aquest sentit, a continuació definim la nostra missió, visió i política.

Missió

La cooperativa agrícola de la Selva del Camp - COSELVA es va fundar l’any 1900. Des dels seus inicis, la nostra cooperativa ha treballat activament per vetllar pels interessos i necessitats dels seus socis, donant rellevància a les activitats realitzades per centralitzar les compres comunes dels socis, processar i comercialitzar els seus productes, així com acompanyar-los mitjançant serveis especialitzats en el seu procés productiu, buscant com a objectiu rendibilitzar al màxim els seus beneficis.

La nostra activitat principal s’enfoca en la producció i comercialització de fruits secs i oli, d’entre els que destaquem l’avellana i l’ametlla i la nou, així com l’oli d’oliva que es distribueixen sota la marca COSELVA i ANTARA, respectivament.

Com a compromís, la nostra organització treballa contínuament per oferir al mercat productes i serveis d’alta qualitat, que mitjançant el treball d’un equip humà professional i eficient, permetin assolir la satisfacció total dels nostres clients. Tot això sota un marc de respecte per l’entorn i la col·laboració amb la vida social i cultural del nostre territori. 
Visió 
 
La visió de COSELVA es defineix considerant les següents línies d’actuació estratègiques:
  1. Ser una organització sostenible, compromesa amb la satisfacció dels seus clients i socis, que busca superar les seves expectatives mitjançant productes i serveis d’alta qualitat, desenvolupant les seves activitats en un marc de rendibilitat i valor afegit.
  2. Ser una organització generadora d’un ambient de treball segur i respectuós amb els treballadors, on les persones puguin desenvolupar les seves capacitats professionals i on es compti amb el millor equip de treball.
  3. Ser una organització responsable amb el medi ambient, que promou i participa en la vida cultural i social del seu territori més proper.
Política de Colseva
COSELVA defineix la seva política des de tres àmbits:
  • la qualitat,
  • la responsabilitat social i
  • el respecte al medi ambient
en els següents compromisos:
1. Vetllar pels interessos dels socis i dels clients.
2. Superar les expectatives del soci i del client en un marc de millora continua.
3. Tenir el millor equip, el més adient i el més qualificat per dirigir l’empresa.
4. Transmetre els següents valors socials:
  • Treballar en el desenvolupament econòmic del nostre entorn immediat, impulsant la realització d’una activitat productiva viable i sostenible per als nostres socis/es i treballadors/es, que alhora fomenti la utilització de recursos i serveis locals.
  • Satisfer les necessitats dels nostres clients amb productes i serveis d’alta qualitat, vetllant alhora per mantenir la confidencialitat, transparència i privacitat que la nostra relació exigeix.
  • Cercar alternatives per minimitzar els impactes ambientals que les activitats operatives de l’organització poguessin ocasionar, així com potenciar que els nostres socis conreïn els camps des d’una perspectiva de producció integrada.
  • Promoure i participar activament en la vida cultural i social local.
5. Crear una comunicació interna i externa fluida i àgil.
6. Refusar qualsevol tipus d’activitat comercial, o d’una altra naturalesa, en què directa o indirectament es promogui el treball infantil, el treball forçós obligatori, així com l’incompliment dels drets humans.
7.
Rebutjar la corrupció així com l’acceptació de suborns.
8. Primacia de les persones i de l’objectiu social per sobre del capital.
9. Comprometre’ns en la lliure associació tal i com estableixen els nostres estatuts.
10. Viure i treballar èticament d’acord amb els valors del nostre territori i de competència de lliure mercat i en contra de pràctiques monopolístiques.
11. Generar un ambient de treball on els treballadors/es, coberts pel conveni col·lectiu, puguin desenvolupar les seves capacitats, considerant un marc de respecte, igualtat, seguretat en el treball i la higiene, així com l’equilibri en la conciliació de la vida personal i laboral.
Productes i serveis

Les principals seccions de COSELVA

Fruits Secs: és la pedra angular de la cooperativa amb el 75 % de la facturació de l’empresa. L’evolució que hi ha hagut en el procés de l’avellana ha estat molt gran en el temps. Es va començar realitzant la recepció del producte que portava el pagès, fent el rendiment i venent-ho a d'altres entitats. Actualment es disposa d'unes modernes instal·lacions on es realitzen tots els processos d'elaboració de l'avellana: trencat, selecció, torrat, pasta, i subproductes, a més a més d'una àrea de repelar ametlles. 

Oli: La primera premsa va començar a funcionar als anys vint. En l'actual almàssera s'obté l'oli en continu havent obtingut el premi al millor oli d’oliva verge extra d’Espanya de les campanyes 1998/1999, 2003/2004 i finalista en la darrera camanya 20013/2014. Es comercialitza sota la marca Antara. Aquest nom és el que s'utilitza en la nostra zona per denominar els arbres plantats als límits de les parcel·les i de les finques i que acostumen a ser olivers.    

Mercaderies: Aquesta secció és una de les primeres en crear-se en el moment de la fundació de la cooperativa i un dels principals motius de la seva creació. Així doncs, ja oferia als socis productes pel camp: adobs, fitosanitaris, eines, proteccions laborals, material vegetal, accessoris, ... . Actualment hi ha més de 1.700 referències. En aquesta secció hi ha un equip d’assessorament tècnic als socis-pagesos per informar-los sobre les plagues existents així com dels tractaments, productes, dosis i moments d’aplicació més oportuns.

Agrobotiga: als anys setanta, COSELVA va ser pionera en disposar d’un celler on s’hi podia trobar bàsicament oli i vi, però amb una bona acceptació i una acurada decoració a càrrec de l’artista selvatà Abel Ferrater. L’any 1998 es va ampliar i reformar el local convertint-lo en l’actual agrobotiga amb molt més espai i amb més de 1.400 referències. 

Tubs i basses: aquesta secció fou pionera als anys setanta, en el disseny i instal·lació d’equipaments per l’estalvi d’aigua: embassaments amb làmina de PVC i en el reg localitzat per avellaners i fruiters. S’ha anat actualitzant i especialitzant-se, a més a més en impermeabilitzacions de grans embassaments i d’edificis industrials i particulars. Actualment hi ha a la venda més de 1.200 referències, que es poden comprar per lliure o sol·licitar-ne la instal·lació per part d’un equip de muntadors especialitzat.

Pinsos: aquesta secció ha tingut molts alts i baixos en el pas del temps. Si inicialment hi havia més ramaderia al nostre terme municipal, actualment s’ha especialitzat en menjar i accessoris per animals de companyia i compte amb més de 600 referències. Fonamentalment està adreçada als socis i als veïns de la Selva del Camp.

Veterinària: és la de creació més recent, on s’ofereix el servei de clínica veterinària, medicaments i altres productes pels animals de companyia. Ha experimentat un creixement constant des de l’inici, junt amb la secció de pinsos hi ha registrades més de 600 referències a la venda. Els principals usuaris d’aquest servei són socis de la cooperativa i persones de la localitat.

Caixa Agrària: és el motor de la cooperativa ja que tota activitat productiva està lligada a l’activitat econòmica i també a la financera. Així doncs des de la seva creació ha donat servei als socis. Aquesta activitat s’ha vist reforçada pels acords amb altres entitats financeres i amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, essent actualment una de les tres principals caixes agràries del nostre país, dotada de tots els serveis com qualsevol altra entitat financera. Lligada a aquesta secció hi ha els serveis d’assegurances agràries, gestió de la declaració de renda, gestió d’ajuts i tramitació de la DUN.

Mas del Víctor: és la secció de més recent creació. A partir de la compra d'una finca de 20 Ha., principalment d'avellaner, funciona com a centre de recerca i desenvolupament de tècniques pel conreu de l'avellaner: material vegetal, reg, tècniques de conreu, adobat, tractaments, recol·lecció, ...

ADV de Coselva: Es una eina per acompanyar als pagesos en el control de les plagues i assessorament tècnic en tot el que puguin necessitar.

Coselva on-line: Amb la voluntat de millorar la comunicació i difusió de la nostra organització, COSELVA disposa d’una pagina web, www.coselva.com, on s’hi poden consultar aspectes específics com ara, els serveis i productes que oferim als nostres socis i clients i, adquirir-los on-line. Tanmateix la comunicació també es fa per twiter i facebook.

1.jpg
2.jpg
oli.jpg
olives.jpg
gels-de-bany-dutxa.jpg
ametlles.jpg
Localització de les operacions

COSELVA està preparada per distribuir els seus productes a qualsevol continent. Aquests són els principals països on s'ha venut durant aquest any.

Copyright © 2019 Enablon. Todos los derechos reservados | Enablon Publisher | Blog | FAQ | Contáctenos | Condiciones de uso
Diseñado por Lavola & Enablon